tiistai 24. toukokuuta 2011

Kevät! :)

Tällä kertaa jätän viikkojen laskemisen pois, kevään kunniaksi ;-)

Pihaltamme on sulanut osa lumista ja lumen alta on paljastunut sammalta ja heinää. Koirat on enemmän kuin mielissään! Eilis illan molemmat juoksivat peräkanaa pitkin pihaa ja heti kun silmä vältti, oli jompi kumpi kaivamassa monttua terassin alle. Ilmeisesti suunnittelevat jonkin sortin kevätretkeä Kiinaan.

Jännä juttu, koko talven koirat ovat möllöttäneen horroksessa, leikkiminen on ollut minimaalista niin sisällä kuin ulkonakin ja vaikka molemmat puetaan sään mukaan niin lumihangessa ei ole kiva juosta. Nyt kun nurmikko on paljastunut ja hädin tuskin kuivunut, on koirilla virtaa ja lenkkeillessä saa pysähtyä joka puskan juureen merkkailemaan. (Juu, kyllä tytötkin merkkailee) :-)

Icaroksen kanssa on opeteltu pitämään aurinkolaseja kirkkailla säillä. Aurinkolasit on sen mielestä melko turhat ja epämiellyttävät. Eli harjoitusta kaivataan edelleen. Kevään mittaan silmien suojaus on tärkeää, sillä nyt kun lumet sulaa ja heinänkorret ja pensaiden oksat tulevat esiin lumen alta, on silmien vaurioituminen mahdollista. Icaroksella on edelleen heikko näkö ja tuskinpa se enää tuosta paranee. Pihalla juostessaan Nemesis harhauttaa Icarosta ja usein molemmat pojottavat pensaiden alla. Icaros ei vaan näe oksia kovin tarkasti joten suojaavat lasit ovat tarpeelliset.

Muista terveysasioista, Icarokselle tuli toiseen etutassuun ihottuma ja sen kanssa on temppuiltu nyt parisen kuukautta. Eläinlääkärillä ollaan käyty useaan otteeseen ja saatu ensin kortisoni voidetta, sitten antibioottikuuri ja kortisonitabletit. Mikään ei tehoa. Hiivanäytteetkin otettiin ja hiivaa tassusta ei löytynyt. Nyt ostin apteekista sinkkivoidetta, kokeillaan seuraavaksi sillä. Tähän mennessä on kokeiltu myös perusrasvaa ja Bepantheniä.

Koirien ruoka on mennyt vaihtoon ja uusi ruoka maittaa paremmin kuin hyvin, seuraavana vaihtoehtona olen miettinyt raakaruokintaan siirtymistä jolla eliminoitaisiin varastopunkkiallergia ja helpommin myös muut ruoka-aineallergiat. Ihottuma on kyllä eriskummallinen tapaus, olen kuvitellut että jos koiralla on allergia niin se ilmenee myös muissakin tassuissa ja mahdollisesti korvissa. Icaros ei rapsuttele itseään tavallista enemmän, sitä ei kutita ja muutenkin on pirteä ja tyytyväinen koira.

Icaroksella on muutama yliherkkyys, se ei siedä esim. Axilur matolääkettä vaan oksentaa sen saman tien ulos. Toinen lääke on Exspot punkkikarkoite josta tuli kamala kutina. Lääke oli pestävä heti pois ja aloevera hoitoainetta rutkasti turkkiin. Punkkikarkoitteena on hyväksi havaittu Frontline Comp. Sinkkivoiteen lisäksi ostin eilen myös punkkikarkoitteen, viime kesänä paikallisesta apteekista oli Frontline loppunut pahimpaan punkki aikaan (ja siitä syystä jouduimme kokeilemaan Exspottia).

Tampereen kontrollikäynti on varattu, sinne suuntaamme tiistaina 2.5. Samalla reissulla Nemesikseltä tutkitaan silmät, polvet ja sydän. Molempien koirien tutkimukset jännittävät omistajaa enemmän kuin koiria :-)

4 kommenttia:

  1. Julkaisin noin kuukauden vanhan kirjoituksen kun oli jäänyt lojumaan tuonne keskeneräisiin teksteihin :-) Ehkä jo huomenna saan sitten Tampereen reissun tulokset tänne blogiin. Laiska minä! :-)

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Kiitos paljon blogistasi :) Meillä todettiin myös linssiluksaatio ja huomasin saman asian että tietoa asiasta löytyy kovin vähän. On hienoa lukea teidän kokemuksistanne. Toivottavasti jaksat jatkaa kuulumisten kirjoittelua jatkossakin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommentista! :-) Mukavaa kun muutama lukija löytyy. Minulla on hieman teknisiä ongelmia tämän blogin kanssa joten en päässyt aikaisemmin vastaamaan kommenttiisi. Olen käynyt myös lueskelemassa blogiasi ja nyt kiinnostaisi tietää oletteko vielä tehneet päätöstä leikkauksesta tai että mitä eläinlääkäri sanoi teidän tapauksesta.

    VastaaPoista
  4. Tosiaan, meillä päädyttiin leikkaukseen. Kävimme näyttämässä silmää Helsingissä juuri tälle Sari Jalomäelle (jonka haastattelu oli uusimmassa harjakoiralehdessä) joka suositteli leikkausta. Tosin ripustinsäikeet ovat irronneet/löystyneet kummastakin silmästä joten kummatkin silmät operoidaan. Hintaa leikkaukselle tulee kahden uuden koiran verran mutta se on kovin vaikea pistää rahallista arvoa perheenjäsenelle. Paljonko teidän leikkaus tuli kustantamaan?

    Leikkaus meillä onkin jo ensi kuussa. Hieman kyllä jännittää miten menee. Varsinkin ensimmäiset päivät leikkauksen jälkeen. Onkin ollut lohduttavaa lukea teidän kokemuksista kun kaikki on nyt alkuhankaluuksien jälkeen loppujen lopuksi hyvin :D

    VastaaPoista