keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Lokakuu 2012

Tänään käytiin Icaroksen kanssa Jyväskylässä 2-vuotis kontrollissa. Arvelin jo ennen lähtöä että silmän paineet on saattaneet nousta kun silmät näyttää vähän isommilta. Samoin vasen silmä on vuotanut nyt myös himpun verran enemmän, ehkä vajaan viikon ajan.

Kontrollissa silmän paineeksi mitattiin vasen 32-33 ja oikea 30. Silmät olivat muuten siistit ja tulehduksen merkkejä ei ollut havaittavissa. Koska silmän paineet ovat nyt selkeästi nousu suunnassa, otetaan painetipat käyttöön, merkkinä Xalatan. Niitä tiputellaan molempiin silmiin tippa päivässä. Samoin Pred Forte tipat muutetaan pikku hiljaa Voltaren tipoiksi kun varmistutaan ensin että painetippa ei aiheuta sivuvaikutuksia. Seuraava kontrolli onkin sitten kuukauden päästä jolloin katsotaan miten painetipat ovat lähteneet vaikuttamaan. Pred tipat aiheuttavat samentumaa silmän pintaan ja se taas saattaa vaikuttaa näkökykyyn heikentävästi.

Omat fiilikset ovat lähinnä maassa, mutta tärkeintä on että Icaros ei kärsi kivuista tai epämukavasta olosta. Painetipat auttavat silmänpaineiden hallintaan koska liian korkeat paineet aiheuttavat kipua. Nyt sormet ja varpaat ristiin että nämä painetipat ovat sopivat Icarokselle ja oksennuskohtauksia tai muita sivuvaikutuksia ei tule. Viimeksi käytössä oli painetippa Trusopt josta tuli rajut sivuvaikutukset. Seuraava blogi päivitys sitten kuukauden päästä, tällä kertaa toivon että aika kuluu kuin siivillä!

Alla on syksyinen kuva koko poppoosta :) Icaros on keskellä se pienin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti