tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kesäkuu 2013

Talvi oli ja meni, tilalle tuli kevät ja kesä :)
Icaros täytti huhtikuussa 5v. ja synttäreitä juhlittiin kotona "siskojen kanssa".

Helmikuussa käytiin silmä kontrollissa, silmän paineet olivat 10 luokkaa molemmissa silmissä ja painetippoja laitetaan jatkossa silmiin joka toinen päivä. Huolestuttavin löytö oli kuitenkin silmänpohjan rappeuma, joka on ilmestynyt muutamassa kuukaudessa Icaroksen vasempaan silmään. Rappeuma on auheuttanut myös näön äkillisen huononemisen. Viime kesänä Icarokselta onnistui vielä agility, se pystyi pujottelemaan kepit ja näki mennä putkeen. Talvi tauon jälkeen ollaan kokeiltu kotipihassa agilityä omilla esteillä ja koska koira ei näe enää keppeja, niin tämä harrastus on jätetty nyt kokonaan ja jatkossa tehdään omaksi iloksi tokoilua.

Seuraava kontrolli on ensi viikolla, jolloin katsotaan onko Icaroksen silmänpohjan rappeuma edennyt tai tullut toiseenkin silmään. Mitään isoja hoitotoimenpiteitä tai leikkauksia ei lähdetä enää koiralle tekemään, täytyy toivoa että silmät pysyvät kuosissan ja koira kivuttomana nykyisellä lääkityksellä. (Kipulääkkeistä ei siis ole kyse, ainoastaan silmänpainetipoista).

Muutama tapaus äkillisestä sokeutumisesta on ollut lähiaikoina tapetilla harjakoiramaailmassa ja kyseessä mitä ilmeisimmin silmänpohjan rappeuma eli PCR. Muissa tapauksissa koira on olut täysin näkevä ja näön huononeminen on tullut yllättäin, joten koiralle on tullut käytöshäiriöitä ja se on pitänyt lopettaa.

Meillä ei ole vielä ilmennyt käytöshäiriöitä (koputtaa puuta), olemassa olevat "jekut" ovat olleet tiedossa jo silmäleikkauksesta lähtien. Koira puolustaa kotia turhan kärkkäästi, naapurit tai tuntemattomat eivät saa tulla omistajien huomaamatta ovesta sisään tai Icaros on heti lahkeessa kiinni. Nämä kun tiedostaa, niin yhteis elo myös naapurien kanssa on sopuisaa :) Kodin ulkopuolella Icaros suhtautuu vieraisiin neutraalisti, eli ei halua tutustua, mutta ei ole myöskään millään tavalla agressiivinen. Sukulaisten ja koiralle tuttujen ihmisten kanssa se on varsinainen kyljen lämmittäjä ja rapsutusten kerjääjä.

Seuraava päivitys tuleekin jo ensi viikolla, kerron silloin kuulumiset silmäkontrollista.

Loppuun vielä muutama tuore kesäinen kuva:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti