tiistai 4. kesäkuuta 2013

Marraskuu 2012

(Julkaisen Marraskuun tekstin vähän jälkikäteen 6kk myöhässä)

Viime viikolla kävimme Icaroksen kanssa taas silmänpainemittauksissa. Tulokset olivat: vasen 7 oikea 11. Eläinlääkärin mukaan paineet olivat ihan hyvät, itse vähän mietin tuota vasemman silmän lukua 7, alkaako olla jo liian alhainen.

Mutta näillä mennään ja lääkitystä jatketaan päivittäin helmikuulle 2013, jolloin on seuraava kontrolli. Saattaa olla että paineet tarkistellaan vielä joulun jälkeen ainakin kertaalleen Kuopiossa ennen varsinaista kontrolliaika.

Painelääkityksestä johtuen Icaroksen silmiin ei voinut kurkata enää samalla tavalla mitä aikaisemmin, koska painetipat supistavat pupillin pieneksi. Ilmeisesti lasiaisvuotoa silmissä on ihan jonkin verran. Olisi mielenkiintoista tietää onko tilanne muuttunut lasiaisvuodon osalta esim. vuoden takaiseen, koska aikaisemmin eläinlääkäri on sanonut että sitä tuskin huomaa silmissä. Nyt eläinlääkäri totesi että kyllä sitä on, molemmissa silmissä.

Meillä on koton pra testi odottamassa sopivaa hetkeä sen tekoon ja tarkoitus olisi testata Icarokselta myös Pra-prcd sairaus, koska sitä suvussa on ainakin kantaja muodossa. Pra on myös yksi harjakoirilla esiintyvä silmäsairaus joka on todennettavissa geenitestillä. Se ei kuitenkaan ole yhtä "paha" ja kivulias sairaus mitä Pll on, mutta sokeuttava ja hankala kuitenkin.

Maaliskuussa koirat menevät hoitoon omistajien ulkomaan matkan vuoksi ja viikonloppuna kävimme kylässä hoitopaikassa, jotta koirat tottuvat paikkaan ja ihmisiin. Tarkoitus olisi vierailla ainakin pari kertaa vielä kyseisessä kyläpaikassa. Icaros ei tiedä maailmassa sen ihanampaa ihmistä mitä kyläpaikassa asuva "täti" ja sen takia heiltä kysyttiin että voiko koirat tulla hoitoon heille. Ja onneksi se onnistui :) Ainoastaa Osiriksen kanssa on hieman totuttelua koska se on melkoisen haukkuherkka koira verrattuna kahteen vanhempaan ja rivitalossa ei ole kiva jos seinänaapurissa majailee haukkuva koira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti