torstai 15. syyskuuta 2016

Syyskuu 2016

2 vuotta on vierähtänyt siitä kun viimeksi blogia päivitin. Aika kuluu niin äkkiä! Ja kun kaikki on mennyt näiden 2 vuoden aikana hyvin, tuntuu että ei ole ollut mitään mistä kirjoittaa. Koirat saivat 2014 uuden kaksijalkaisen siskon ja se on myös syynä blogin hiljaiseloon.

Sitten hieman Icaroksen kuulumisia. Icaros on käynyt kerran vuodessa silmäkontrollissa ja samalla on uusittu lääkereseptit. Silmänpaineet on olleet perus tasolla, 20 tietämissä tai sen alle. Koiralla on nyt ikää vähän reilu 8 vuotta, tuntuu uskomattomalta että silmäleikkauksen jälkeen on yhteistä lisäaikaa saatu jo 6 pitkää vuotta. Icaros on muuten ollut terve, ainoastaan hampaat ovat vähentyneet vuotuisen hammaskivenpoiston yhteydessä.

Elokuussa Icaros hyppäsi taas sängystä omatoimisesti ja sattui sama mikä tapahtui 2 vuotta sitten. Oikeasta silmästä katkesi ilmeisesti verisuoni koska silmä punertaa eritavalla kuin ennen. Tilanne ei ole yhtä paha kuin edellisellä kerralla, verta näyttäisi olevan silmässä vähemmän, mutta taas on seurattava silmänpaineita tarkemmin. Täytyy toivoa että silmä asettuu ja saamme jatkaa entiseen malliin tuon meille niin rakkaan koiran kanssa. Kävimme mittaamassa paineet ja ne olivat 14/23. Tuo verenvuodosta kärsinyt silmä oli 14, eli jopa hieman liian alhainen.

Lääkitys on tällä hetkellä seuraavanlainen: Xalatan painetipat 1kertaa vrk molempiin silmiin. Tarvittaessa Cosopt painetipat 1 kertaa vrk molempiin silmiin. Nyt tuli myös Voltaren Optha joka toivottavasti estää silmän ärtymisen verenvuodon takia.

Lisää kuulumisia viikon päästä kun käymme kontrollissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti