tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kesäkuu 2014

Hei taas pitkästä aikaa!

Kevät tuli ja meni, juhannus kolkuttelee ovella. Meidän kevääseen on mahtunut sekä ylä- että alamäkeä. Huhtikuussa Icaroksen oikeaan silmään tuli veren vuoto tuntemattomasta syystä. Silmä näytti siltä kuin se olisi ollut täynnä marjamehua, eli oli kauttaaltaan punainen ja samea. Verenvuoto ilmeni tietenkin viikonloppuna, joten menimme ensimmäisenä Tuhatjalkaan pävystykseen. Tuhatjalassa ei ollut silmiin erikoistunutta eläinlääkäriä, mutta silmän paineet saatiin kuitenkin mitattua, ensiavuksi kosteuttavia silmätippoja ja käsky mennä maanantaina pika pikaa omalle eläinlääkärille.

Olin jo varma että tästä ei enää toivuta, sen verran pahalle Icaroksen silmä näytti. Maanantaina soitin ajan silmälääkärille ja vaikka heillä oli täyttä, lupasivat ottaa meidät johonkin väliin. Ei voi muuta kuin kiittää taas kerran sydämmellisesti Kuopion Yksityistä Eläinlääkäriasemaa, kaiken kiireen keskellä pääsimme Icaroksen kanssa vastaanotolle. Silmänpaineet olivat nousseet, molemmissa silmissä paine oli 30. Eläinlääkäri ei nähnyt silmän sisälle että mistä verenvuoto saattaisi johtua. Lääkkeeksi saatiin toinen painetippa Cosopt jota laitetaan Xalatanin rinnalla aamuin illoin että saataisiin paineet tippumaan noin 20 tai alle. Seuraava kontrollikäynti varattiin viikon päähän. Eläinlääkäri sanoi että niin kauan kun koira on kivuton, reipas ja syö hyvin, ei ole tarvetta miettiä lopetusta.

Verenvuoto tuli Icaroksen parempaan ja näkevämpään silmään, joten kun silmä sameni ja näkökyky hävisi, Icaros oli yhden päivän hieman hämillään että mitäs tässä nyt tehdään. Onneksi se reipastui heti seuraavana päivänä ja uskalsi liikkua pihalla taas normaalisti. Jos koira olisi ruvennut aristamaan kotona liikkumista tai sen vauhti ja käytös olisi hiipunut, olisi siinä vaiheessa täytynyt tehdä raskas päätös.

Viikon päästä oli taas kontrollikäynti jossa mitattiin silmänpaineet ja ne olivat onneksi tippuneet oikea 14, vasen 20 tasolle. Silmän sisäisen verenvuodon aiheuttajaa ei havaittu, luultavasti verisuoni on katkennut silmästä hypyn takia ja epäilen että verisuoni on katkennut kun Icaros on hypännyt sängystä alas ja kroppa on päässyt tärähtämään. Uuden verenvuodon pelossa Icaros ei saa hypätä itse enää sängystä alas (jenkkisänky) joten prinsessaa on ruvettu palvelemaan. Iltaisin se kannetaan yläkertaan sänkyyn ja aamuisin se nostetaan sängystä pois ja kannetaan alakertaan. Aikaisemmin Icaros on ihan itse kävellyt rappuset ja hypännyt sänkyyn. Se osaa kulkea hyvin kellarin rappuset ja niitä ei ole mitenkään estetty koska kellarissa ei ole korkeita sänkyjä mihin voi hypätä :)

Viimeisin kontrollikäynti oli kesäkuun alussa ja silloin sovittiin että seuraavan kerran käydään silmälääkärillä vasta puolen vuoden päästä joulukuussa. Silmän sameus hellitti noin kahdessa viikossa ja nyt Icaroksen silmät ovat taas normaalin näköiset. Icaros vietti 24.4 syntymäpäivää ja täytti 6 vuotta. Silmäleikkauksesta tulee kuluneeksi lokakuussa 4 vuotta, joten aika kuluu kyllä äkkiä. Täytyy toivoa että pieni karvapallero olisi  meidän riemuna vielä useita vuosia <3

Alla vielä 2 kesäistä kuvaa meidän prinsessasta :) Icaros on kova tyttö touhuamaan pihalla ja kasvimaalla omia juttujaan. Kasvimaalla oleskelua ei sen kummemmin rajoiteta, herneet, salaatit ja porkkanat kasvavat kasvatuslaatikoissa joten Icaros saa kaivella muualla kasvimaalla mielensä mukaan. Naama sillä on yleensä aina enemmän tai vähemmän mullassa, alla olevassa kuvassa se oli kaivellut multaa ehkä vähän enemmän.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti