torstai 4. marraskuuta 2010

Päivä nro. 22 JL kaikki lähes kohdallaan

Tänään käytiin Icaroksen kanssa silmänpainemittauksessa Kuopiossa. Eläinlääkäri sanoi että silmät on hyvin parantuneet ja hyvän näköiset. Kauluria saa ruveta "opettelemaan pois" eli pikku hiljaa pidempiä ja pidempiä aikoja ilman kauluria. Eilen illalla tätä jo vähän harjoiteltiinkin eli Icaros oli lähes koko illan ilman kauluria ja hienosti sujui. Yöksi laittettiin kauluri taas takaisin kaulaan että yöllä ei satu vahinkoja.

Silmänpaineet mitattiin ja tulos oli oikeassa 23-24 ja vasemmassa 26-27. Eläinlääkäri mittasi paineet useamman kerran molemmista silmistä jotta saadaan varmasti oikea tulos. Oikean silmän tulos on tosi hyvä ja paineet ovat pysyneet samassa tasossa  hienosti. Nyt ongelmia näköjään tuottaa vasen silmä, jossa on aikaisemmin ollut vähän turhankin matalat paineet, jopa alle 10.

Soittelin Tampereelle silmän paineista ja ottavat huomenna yhteyttä jos paineet ovat hoitavan lääkärin mielestä hälyyttäviä. Ilmeisesti vähäiset paineet heittelyt on kuitenkin ok ja korkeampia tuloksia voi myös tulla. Toivotaan että tämä on sellainen poikkeus tapaus. Mitään oireita ei onneksi ole ja molempien silmien valkuaiset on valkeat. Paineisiin voi toden näköisesti vaikuttaa myös hetkellinen stressi ja Icaros onkin ruvennut jännittämään eläinlääkäriä vähän turhankin paljon. Viime aikoina sillä on ollut niin monta epämiellyttävää kokemusta että heti kun eläinlääkärin odotushuoneessa ollaan niin se aloittaa hillittömän läähätyksen.

Seuraava paineenmittaus aika varattiin tasan 2 viikon päähän Kuopioon. Silmätipat on nyt vähennetty annettavaksi 2 kertaa päivässä ja tämä helpottaa huomattavasti myös työssä käyntiä kun ei tarvitse ajoittaa kotiin tuloa klo 14.00 jolloin oli tippojen anto aika. Nyt tipat laitetaan aamin illoin kello kuusi.

Aikaisemmin en ole varmaankaan muistanut mainita, eli Icaroksen silmiä puhdistetaan apteekista saatavalla 0,9%  keittosuolaliuoksella. Se on hygieeninen keino puhdistaa rähmät silmistä ja bakteerit eivät pääse jylläämään. Icaroksen silmät eivät onneksi vuoda, nyt olen huomannut että loppukesästä ennen leikkausta sen silmät vuosivat huomattavasti enemmän. Lienekkö johtunut linssien heikoista ripustimista, sitä aikaisemmin Icaroksella ei ole ollut minkäänlaisia vuoto ongelmia silmissä ja vaikka on valkea koira niin silmän aluset on pysyneet hienosti valkean värisinä. Nyt on onneksi sama tilanne :)

Itseäni hieman stressaa silmän paineiden heilahtelu, mutta pitää vain olla huolehtimatta turhia ja keskittyä koiran hoitamiseen ja sen kanssa touhuamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti