tiistai 12. lokakuuta 2010

Huomenna on leikkauspäivä

Huomenna koittaa odotettu ja pelätty leikkaus. Lähdemme ajelemaan Icaroksen kanssa aamulla klo 5.00 Tampereelle ja matkaan on varattu reilusti aikaa että keretään tiputella lääkkeet silmiin matkan aikana.

Aikaisemmin mainittujen lääkkeiden lisäksi silmiin ruvetaan laittamaan silmäterän avaavia silmätippoja merkkiä Oftan Tropicamid noin tuntia ennen leikkausta, annosteluväli on 1/2 tunnin välein. Jätän Icaroksen eläinlääkäriin klo 9.00 ja haen sen klo 14.00 jolloin se on jo herännyt leikkauksesta. Seuraava kontrolli on seuraavana aamuna klo 9.00 ja sen jälkeen käännämme keulan kohti kotia.

Icaros on suhtautunut edelleen yllättävän tyynesti silmätippojen laittoon. Ensimmäinen päivä meni erittäin hyvin, toisena päivänä se yritti piiloutua pöydän alle tai isännän syliin kun tuli silmätippojen laiton aika, mutta reippaasti vain oli koira otettava lääkityshetkellä haltuun. Nyt kolmantena päivänä I.C on alistunut kohtaloonsa ja ei yritä enää edes mennä piiloon kun tippapullot kaivetaan esille. Tippojen laitossa menee noin 15-20 minuuttia kerrallaan, koska entisten tippojen pitää antaa imeytyä silmiin ennen seuraavien laittoa.

Icarokselle hankittiin uusi kevythäkki leikkausreissua varten (ja ensiviikon työpaikkavierailua varten). Entinen kevythäkki meni rikki Nemesiksen toimesta ja metallihäkki olisi ollut liian iso ja raskas kannella ympäri Tamperetta. Kevythäkki tilattiin PetNetStoresta ja se on vaaleansininen ja kätevän kokoinen, 60x42x42. Häkkiin mahtuu hyvin seisomaan ja makaamaan ja Icaroksen kokoisen koiran pitäisi mahtua myöskin kaulurin kanssa.

Alla oleva kuva on otettu leikkauspäivän aattona, Icaros on apuna puutarhahommissa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti