perjantai 15. lokakuuta 2010

Päivä nro 2. jälkeen leikkauksen (JL)

Päivä nro. 2 on mennyt pääasiassa lepäilyn merkeissä. Icaros nukkuu lähes koko ajan, hereillä on ulkoilun, syönnin ja lääkkeiden annon aikaan ja muuten köllöttelee vieressä. Sinänsä on ihanne tilanne että koira ei tarvitse aktiviteettejä, vaan on rauhassa ja nukkuu, jolloin ei voi sattua vahinkojakaan ja ehkä paraneekin nopeammin.

Ruoka maistuu edelleen hyvin ja herkkuja on tullut syötyä (niin koiran kuin emännänkin) :) Leikkasin Icarokselta vielä lisää turkkia pois päästä ja kaulasta jotta ei mene ihan mahdottomaan takkuun kaulurin takia. Aamupäivällä käytiin kävelyllä noin 80m eli postilaatikolla asti. Icaros ressukka ei edelleenkään näe oikeastaan muuta kuin valoja ja varjoja ja ilman ohjausta se kävellä tepsuttaa suoraan kuralätäköihin. Meno on jotenkin tosi hassun näköistä kun se hölkyttelee suoraan eteenpäin kauluri heiluen.

Ruokailun jälkeen Icarokselta on puhdistettava kuono ja suupielet vaikka niissä ei mitään olisikaan, koska sillä on sellainen vähän huono tapa hangata kuonoa joko rahin kylkeen, sohvaan tai mattoon aina ruokailun jälkeen. Nyt kun on kauluri kaulassa niin hankaaminen ei onnistu, eikä ole sallittuakaan.

Para-aikaa istun sohvalla katselemassa telkkua ja päivittämässä blogia ja molemmilla puolilla on yksi koira kyljessä kiinni. Onneksi Icaroksen ja Nemesiksen yhteis elo on sujunut paremmin ja tänään ei ole vielä ollut pahempia murinoita. Ulkona Nemesis yritti houkutella Icarosta juoksukilpailuun, mutta Icaros ei vielä saa ja eipä kyllä nähnytkään koko houkuttelua, joten Nemesis sai yksin rallittaa ympäri pihapensaita.

Pahin pelko tällä hetkellä on silmän paineiden nousu ja täytyy pitää sormet ristissä että viikon loppu menee rauhallisesti omalla painollaa eikä ongelmia tule. Lähin päivystävä on Kuopiossa ja sielläkään ei taida olla tarvittavaa ammattitaitoa jota tässä tapauksessa tarvittaisiin. Joten toivottavasti kaikki sujuu hyvin! Lääkkeiden annon kanssa ollaan tosi säntillisiä ja kellon tarkkoja. Sitäkin on ruvettava kohdistamaan tiettyihin kellon aikoihin jotta arki olisi sitten vaivattomampaa. Tällä hetkellä silmätipat laitetaan klo 06.00, 14.00 ja 22.00 ja tabletit klo 8.00 ja 20.00. Tabletit kun saadaan vielä ajoitettua klo 06.00 ja 18.00 niin sitten arkenakin sujuisi sutjakammin.

Kameraan on kertynyt muutama kuva toipilaasta, mutta lataan ne paremmalla ajalla (ja koneella) :)
Alla kuva pikku potilaasta leikkauksen jälkeen. Kuva on lisätty myöhemmin (03.11)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti