lauantai 9. lokakuuta 2010

Lääkekuurilla

Tänään aloitettiin Icaroksen lääkekuuri joka valmistelee silmiä leikkausta varten. Lääkekuuri aloitettiin 4 päivää ennen leikkausta.

Lääkkeet ovat silmätippoja:
Pred Forte 1 tippa molempiin silmiin 3 kertaa vuorokaudessa
Oftan Akvakol 1 tippa molempiin silmiin 3 kertaa vuorokaudessa
Voltaren Ophtha 1 tippa molempiin silmiin 3 kertaa vuorokaudessa

Lääkkeet päätettiin antaa seuraavalla aikataululla: klo 6.00, 14.00 ja 22.00.
Silmätippojen anto sujuu hyvin, I.C on tottunut käsittelyyn jo ihan pennusta asti ja vaikka tippojen laitto taitaa tuntua siitä hieman epämiellyttävältä niin se ei vastustele. Ihmisillähän silmätipat usein maistuvat suussa niin mietin että mitenhän on koirien laita. Tippojen laiton jälkeen palkkana on makkarasiivu, joten se korvannee pahan maun :)

Lääkekuuri jatkuu leikkauksen jälkeen noin kuukauden ajan ja tapauskohtaisesti myös senkin jälkeen. Leikkaus on keskiviikkona ja lääkkeiden annon takia teemme hieman lyhempää päivää töissä ensiviikolla maanantaina ja tiistaina. Leikkauksen jälkeen I.C pääsee mukaan töihin ainakin viikoksi ja katsotaan sen jälkeen tilannetta uudestaan että uskaltaako sitä vielä jättää kotiin.

Hieman tuntuu surulliselta pienen koiran tilanne ja pala on kurkussa joka kerta kun tulevaa leikkausta miettii, mutta parempi leikata silmät nyt kuin odotella linssien irtoamista. Nämä viimeiset leikkausta edeltävät päivät vietetään normaalia arkea ja tehdään kaikkea mistä I.C nauttii, kuten pitkiä lenkkejä syksyisessä luonnossa, pallon heittelyä sekä agility harjoituksia omassa pihassa sekä tietenkin rutkasti rapsutuksia. I.C:n "hoitotäti" eli pikkusiskoni kävi meillä nyt viikonloppuna vierailulla ja oli kyllä mukava nähdä miten hirmuisesti Icaros hoitotädistä tykkää <3 Hoitotäti on sen lempi ihminen heti omistajien jälkeen. Hoitotäti oli hoitamassa Icarosta pari viikkoa silloin kun se tuli meille 9 viikon ikäisenä ja siitä asti Icaros on pitänyt hoitotätiä maailman ihanimpana ihmisenä ja meinaa ratketa liitoksistaa kun näkee hoitotädin :)

Alla olevassa kuvassa pentuikäinen Icaros on hoitotädin sylissä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti