sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Päivä nro. 4 JL

Voi mikä ilon tunne oli aamulla kun Icaros vaikutti pirteämmältä kun herättiin "oikeasti" klo 7 maissa :)

Yö oli melkoista kärsimystä ainakin emännälle, Icaros oksensi vielä yhden aikaan nukkumaan mennessä ja asettui sitten sohvalle jossa torkuin sen vieressä ja silittelin kun se oli kipeän oloinen. Klo 5 aamulla havahduin kun se rupesi taas kakomaan ja oksensi pari kertaa. Siinä vaiheessa mietin että odotan klo 7.00 ja soitan eläinlääkäriin. Onneksi seitsemän maissa herättyäni Icaros vaikutti vähän pirteämmältä ja heittäytyi jopa selälleen rapsutettavaksi, josta tiesin että se on melko ok ja ainakaan maha ei ole enää kipeä. Se joi myös hieman vettä ja vesi pysyi sisällä. Päivän mittaan Icaros joi vettä ja tarjosin sille pari nokaretta jauhelihaa, joka maistui ihan hyvin ja ei aiheuttanut pahaa oloa.

Lääkkeistä Rimadyl on nyt jätetty pois omatoimisesti koska eläinlääkäriasema ei ole viikonloppuna auki ja emme voineet konsultoida tämän sairauden asiantuntijoita. Onnesi huomenna oli kontrolliaika Tampereella, joten voin kysellä lääkityksestä ja kertoa lauantain kokemukset. Korvaava lääke on kai löydettävä.

Huomenna on myös soitettava Kuopion Tuhatjalkaan ja kysyttävä että onko heillä silmänpainemittaria. En tiedä että onko mittaria muilla kuin silmäspesialisteilla, mutta jos Kuopiosta mittari löytyy, niin tiedän että seuraavalla kerralla lähdetään mittauttamaan silmänpaineet jos tulee kauheita oksennuskohtauksia. Pelkona on että oksentelu vaikuttaa silmänpaineisiin ja ne voivat hetkellisesti nousta korkeiksikin. Eilisen ja tämän päivän olen seurannut Icaroksen silmiä ja niiden kokoa että "onkohan se oikea silmä saman kokoinen vai isompi mitä vasen.." Alkaa tulla luulosairaaksi :( Isäntä kyllä sanoi että silmät näyttävät ihan saman kokoisilta ja koira ei oireile, mutta parempi katsoa kuin katua.

Linssileikkauksen jälkeen korkeat silmänpaineet laskivat ainoastaan intuboinnin avulla ja tuolloin lääkkeet eivät tehonneet, niin ihan luonnollista kai on pelätä paineiden nousua. En tajunnut kysellä leikkauksen jälkeisessä kontrollissa noista paineista enempää, mutta nyt tiedän että mitä huomenna kyselen. Myös koiran viemisestä eläinlääkäriin täytyy kysyä, että kuinka pian kannattaa reagoida ja viedä koira lääkäriin kun kyseessä on linssileikattu koira esimerkiksi näiden oksennuskohtausten aikana.

Potilas on tänään ollut tosiaankin pirteä ja päivä päivältä huomaa miten se rupeaa käyttämään silmiään enemmän ja haluaa osallistua jo kodin tapahtumiin. Isäntä tuli tänään kaupasta ja auton ovi paukahti pihassa kiinni niin Icaros rupesi vuhvuttamaan että joku tuli pihaan! Ja oli menossa isäntää ovelle tervehtimään heti kun kuuli ulko-oven käyvän.

1 kommentti:

  1. Voimia sinne, rapsutuksia Icarokselle<3<3,
    paljon on näköjään huolehdittavaa pikkuemännässä nyt, mutta kyllä se siitä. Yritä itsekin saada levättyä!

    VastaaPoista