torstai 28. lokakuuta 2010

Päivä nro. 15 JL

Tänään Icaros oli ensimmäistä kertaa hoidossa pari tuntia kun minulla oli töissä asiakkaan kanssa palaveri. I.C oli isännän työkaverin luona kun työkaveri on sairaslomalla. Näin sujuvasti käytetään työkavereita hyväksi :) Suuret kiitokset kuuluvat heille! Icarosta aluksi vähän jännitti kun näkö ei ole paras mahdollinen, mutta tutussa paikassa onneksi rentoutui häkkiin makaamaan. Työpäivät ovat sujuneet myös hyvin, Icaros nukkuu työpöydän alla kevythäkissä päivän ajan ja on saanut kehuja miten se on häkissä niin nätisti. Eli seuraavaksi täytyy kiittää työnantajaa että saan viedä koiran töihin!

Tänään harjoiteltiin kulkemaan rappusia koska leikkauksen jälkeen I.C on kannettu rappuset ylös ja alas. Nyt koira on kuitenkin enemmän oma itsensä ja rappusten kulkemista on ruvettava treenaamaan kun kotona on kolmet rappuset, pihalta sisälle, kellariin ja yläkertaan. Icaros on aikaisemminkin ollut melko kömpelö portaissa ja nyt kun näkökyky on heikko niin kömpelyyttä on havaittavissa vielä enemmän.  Harjoitus sujui ihan kivasti kun mentiin hitaasti porras kerrallaa, yhteensä 4 portaan verran ensin ylös ja sitten alas.

Silmät on siistissä kunnossa ja eivät vuoda. Valkuaisetkin on valkeat väriltään. Nyt loppuviikosta on ruvennut ilmenemään jonkin sortin kutiamista silmissä ja luulenpa että tikit ovat alkaneet sulaa sillä toiseen sisänurkkaan haavan kohdalle on muodostunut "pieni verisuoni rykelmä". Eläinlääkäri sanoi että rykelmä syntyy usein tikkien sulamisvaiheessa leikkaushaavan kohtaan, on sellainen punainen pieni pampula. Häviää itsekseen kun tikit ovat sulaneet.

Nyt odotellaan tikkien sulamista että saadaan ottaa sitten kauluri pois. Kauluria pidetään varmuuden vuoksi varmasti ainakin ensi viikon ajan ja katsotaan sen jälkeen pieniä hetkiä kerrallaan ilman kauluria.

Alla olevassa kuvassa I.C on kauluri päässä ja kaulassa uusi vaaleanpunainen panta joka hankittiin varta vasten pitämään kauluri kaulassa :) Aikaisemmin pannan tilalla oli tavallinen sideharso, mutta onhan tuo kaulapanta sentään nätimmän näköinen. Kuvat ovat hieman epätarkkoja sillä salamaa ei uskalleta vielä käyttää että ei satu potilaan silmiin.
Icarokselle tuli tänään postissa kortti. Kortissa toivotetaan pikaista paranemista. <3
Kuvan koirasta tuli heti mieleen Icaros pentuna :) Kortin lähettikin Icaroksen pentuajan hoitotäti.

                                     
Lopuksi vielä kuva Icaroksen silmistä. Edestä katsottuna ne ovat normaalin näköiset, ehkä hieman isommat mitä ennen leikkausta mutta se on kuulemma tavallista että silmät näyttävät isommilta leikkauksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti