tiistai 26. lokakuuta 2010

Päivä nro. 13 JL Hienoja uutisia :)

Tänään kävimme Tampereella silmäkontrollissa ja tulos oli parempi mitä osasin odottaa. Icaroksen silmät olivat siistit ja kokonaan kirkastuneet. Silmät olivat myös rauhoittuneet sisältä. Tulehdusreaktion merkkejä ei ollut. Silmän paineet olivat hyvät eli vasemmassa 21 ja oikeassa 22. Paineet olivat nyt molemmissa aikalailla samat ja oikeassa silmässä paineet olivat tippuneet viime viikon torstain mittauksesta. Eli näyttää siltä että tilanne tosiaankin on rauhoittunut. Jospa tässä uskaltaisi vihdoin rauhoittua itsekkin.

Lääkitys muuttuu myös eli jatkamme silmätippoja Pred Forte 1 tippa 3 krt/vrk viikon ajan. Sen jälkeen 2 krt/vrk 2 viikon ajan ja sen jälkeen 1 krt/vrk seuraavaan kontrolliin saakkaa joka on 3 kk leikkauksesta eli joulukuun alussa. Silmätipat Voltaren ja Akvakol jäävät pois sekä tabletit Synulox ja Rimadyl jäävät pois.

Silmänpainemittauksissa käymme 1-2 viikon kuluttua ja tarvittaessa toisen kerran jos paineet muuttuvat merkittävästi suuntaan tai toiseen. Jos oireita ilmaantuu (punoitus, siristely, vuotaminen, hankauksen lisääntyminen) niin silloin on otettava yhteyttä eläinlääkäriin.

Kauluria Icaros joutuu pitämään vielä pari viikkoa sillä kun tikit rupeavat silmistä sulamaan, saattaa se joillekkin koirille aiheuttaa kutinaa ja hankausta. Kun tikit ovat sulamassa niin siinä vaiheessa haava voi vielä hannkauksen seurauksena aueta, mutta kun tikit ovat kokonaan sulaneet niin kaulurinkin voi ottaa pois.

Linssiluksaatio tuntuu olevan melko yleinen sairaus siihen nähden mitä siitä on tietoa saatavissa tai mitä siitä julkisesti puhutaan. Tänään kun olimme eläinlääkärissä niin siellä oli meitä ennen russeli jolla oli sama sairaus ja ongelmia silmän paineiden kanssa. Myös yhden cottonin omistaja sanoi että hänen veljen kettuterrierille tuli linssiluksaatio kun kerroin meidän klinikalla vierailun syyn. Samaan aikaan puhelimessa joku selitti koiran silmäoireita (voimakas punoitus, siristely, kipu) kun varasi aikaa elinlääkäriasemalle. Toki Tampereen eläinlääkäriasema on erikoistunut silmäsairauksiin ja potilaita tulee ympäri suomea, mutta sopivasti sattui meidän käynnin yhteyteen nämä muutkin tapaukset.

Eläinlääkärin kanssa kun juttelin niin hän sanoi että harjiksille tulee vähemmän jälkitulehduksia leikkauksen jälkeen mitä esim. heelereille. Russeleilla on ongelmana silmänpaineiden nousu leikkauksen jälkeen. Eli luojan kiitos että meillä on potilaana harjis :) Alku oli vaikea, mutta tällä hetkellä tulevaisuus näyttää melko hyvälle. Vielä en uskalla riemuita ennen kuin vuosi on kulunut leikkauksesta. Leikkauksen jälkeen 3 kk, 6kk ja 1v on virstanpylväitä, jolloin muutoksia suuntaan tai toiseen yleensä tapahtuu. Vuoden jälkeen silmät ovat jo asettuneet ja silloin kai uskaltaa sitten hengähtää. Toki kontrollissa käydään vuoden välein koiran loppuelämän ajan, mutta se on sama kuin käydään normaalistikin silmätarkastuksissa.

Mutta nyt unten maille, huomenna on taas työpäivä sekä emännällä että koiralla :)

1 kommentti: