sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Päivä nro. 18 JL

Viikonloppu on sujunut hyvin ja tuntuu että eletään jo melko normaalia arkea koiran kanssa. Poikkeuksena se että koira on mukana käytännössä vielä 24/7 ja kai sitä yksinoloa pitää taas ruveta harjoittelemaan kun ensi viikon lopussa olisi tarkoitus ruveta jättämään Icarosta kotiin työpäivien ajaksi. Tai sitten viimeistään seuraavalla viikolla.

Tänään käytiin ensimmäistä kertaa hieman pidemmällä kävelyllä Icaroksen kanssa. Lenkillä huomasi sen, että toden näköisesti Icarosta ei voi pitää enää ikinä metsässä vapaana, sillä se on matala koira ja ei osaa enää varoa kaiken laisia maassa olevia risuja ja oksia. Vaarana on että oksat vahingoittavat silmiä kun koira kulkee pää alhaalla. Näkökyky on nimittäin sen verran heikko että se ei huomaa oksia ja risuja mitenkään hyvin. Sinänsä tämä ei haittaa vaikka melko "maalla" asutaankin, jatkossa täytyy lenkkipolut ja ulkoilumaastot valita sen mukaan mikä on Icarokselle turvallista. Muuten lenkillä ei kyllä huomannut että koira ei näkisi kovinkaan hyvin. Tai itse sen huomasi tietyistä pienistä jutuista, mutta kukaan muu ei huomaa. Icaros porhalsi menemään Nemesiksen mukana ja turhat haukut on jääneet pois kun se ei hoksannut naapuri hevosta kauempana aitauksessaan tai harakkaa toisen naapurin pihalla.

Kotipihalla ollaan ulkoiltu edelleen hihnassa, täytyy vielä miettiä että milloin voidaan ulkoilla vapaana. Piha on aidattu koiria varten mutta toistaiseksi Icaros on vielä pidetty hihnassa että ei innostu liikaa riehumaan tai että ei törmäile ulkona pensaisiin tai muuhun.

Icaroksen silmät ovat nyt päällisin puolin täysin normaalin näköiset. Luulen että paineetkin on nyt kohdillaan sillä molemmat silmät on saman näköiset ja tuntuvat samalta kun niitä varovasti tunnustelee silmäluomen läpi. Meillä on ensiviikon torstaina Kuopiossa silmänpainemittaus ja sen jälkeen katsotaan tarvitaanko lisämittauksia. Toden näköisesti käytän Icarosta vielä painemittauksissa marraskuun puolessa välissä kaiken varalta.

Illalla Icaros menee taas hoitoon isännän työkaverin luo koska meillä on soittoharkat. Parin viikon päästä on keikka ja täytyykin varailla koirille hoitopaikka. Koira ovat olleet keikkojen ajan hoidossa Lemmikkikeskus Viiksessä Kuopiossa ja ovat viihtyneet siellä loistavasti. Tuttuun paikkaan on omistajankin mukava viedä koirat ja myös lääkitys onnistuu hoidossa, joten senkään suhteen ei tarvitse olla huolissaan.

Yritän illalla lisätä muutaman kuvan toipilaasta, kuvat kertovat aina enemmän kuin sanat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti